Δρ Βασίλης Ασημακόπουλος

Νομικός - Επισκέπτης Καθηγητής

Δρ Βασίλης Ασημακόπουλος (νομικός, επισκέπτης καθηγητής) – εργασιακές σχέσεις, πολιτικά κόμματα

 

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος είναι μαχόμενος δικηγόρος, ασχολούμενος με το Εργατικό Δίκαιο.

Διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την περίοδο 2015-2016, της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Τετράδια Πολιτικού Διαλόγου Έρευνας και Κριτικής.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων:

Πορεία Αριστερά. Επισημάνσεις και εκτιμήσεις για την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ιστορίες,

Πρώτη Φορά Αριστερά. Αντιθέσεις, αντιφάσεις, εσωτερικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1974-1990 και οι βάσεις του πολιτικού μεταμορφισμού του.

Έχει επιμεληθεί δύο συλλογικούς τόμους: Έξοδος, στο δρόμο για τη λαϊκή μεταπολίτευση (εκδ. Τετράδια - Νέος Αγωνιστής, 2012) και σε συνεργασία με τον Χρύσανθο Τάσση ΠΑΣΟΚ 1974-2018. Πολιτική Οργάνωση-Ιδεολογικές Μετατοπίσεις-Κυβερνητικές Πολιτικές.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία