Δέσποινα Κεχαγιά

Δέσποινα Κεχαγιά
ΚΕΧΑΓΙΑ Δέσποινα. Δρ. Οινολογίας - Ειδική Ζυθοποιϊας. Καθηγήτρια Σχολής Αγροτικών και Βιολογικής Γεωργίας του ΙΕΚ PRAXIS.
Δρ. Οινολογίας - Ειδική Ζυθοποιίας

Δέσποινα Κεχαγιά

ΚΕΧΑΓΙΑ Δέσποινα. Δρ. Οινολογίας – Ειδική Ζυθοποιϊας. Καθηγήτρια Σχολής Αγροτικών και Βιολογικής Γεωργίας του ΙΕΚ PRAXIS.

Εκπαίδευση

Μάιος 2004 – Σήμερα           Διδακτορική διατριβή (Phd) με θέμα : «Μελέτη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των λευκών οίνων Σαντορίνης»

Μάιος 2004 – Σήμερα           Υποψήφια Διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπότροφος Ι.Κ.Υ

Ιουν. 2000 – Σεπτ. 2000         Διπλωματική εργασία (Master) με θέμα : « Επαναχρησιμοποίηση ξηρών ζυμών κρασιού σε γλεύκος σταφυλής».

Σεπτ. 1999 – Σεπτ.2000        Ηeriot Watt University Edinburgh,Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Master στην Ζυθοποίηση-Αποσταγματοποιία (MSc in Brewing and Distilling), υπότροφος Ι.Κ.Υ.

Σεπτ. 1993 – Σεπτ.1996         Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών, βαθμός πτυχίου 6,7.

Σεπτ. 1982 – Ιούν.1992         Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, Βαθμός Απολυτηρίου:18 1/10.

 

Ξένες Γλώσσες

  • Αγγλικά     Άριστα  (“Cambridge Proficiency”)
  • Γαλλικά     Άριστα  (“Diplome de l’ Universite de Sorbonne, 1er degree”)

 

Γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πολύ καλή γνώση  Microsoft Office, εφαρμογές Internet.

Εργασιακή Εμπειρία

Ιαν.2019-Ιουν.2019 και

Ιαν.2015- Ιουν.2017           Διδασκαλία (διαλέξεις και εργαστηριακά μαθήματα) στο  Μεταπτυχιακό  Πρόγραμμα «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου – Master of  Science in Wine and Beer Science» με κατεύθυνση Ζύθος (Beer), του Τμήματος Επιστήμης Όινου ,Αμπέλου και Ποτών του ΠΑΔΑ    (Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής).

Ιαν.2015-Ιουν.2015            Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προιόντων,  Ινστιτούτο Οίνου, στα πλαίσια του προγράμματος “M-Y WINE 11ΣΥΝ_2_704” με τίτλο “Μικτές εναρκτήριες καλλιέργειες ζυμών για  την ανάδειξη της εντοπιότητας των οίνων”.

Σεπτ.2001- Σήμερα             Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΠΑΔΑ στο Τμήμα Επιστήμης Οίνου, Αμπέλου και Ποτών.

Σεπτ.2001- Ιούλ.2002         Εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ Αμαρουσίου στο τμήμα Αμπελουργίας –  Οινοτεχνίας.

Ιαν.2001 – Ιαν.2005            Οινολόγος του «Οινοποιείου Κυθήρων, Λύδια Π.Ράικου».

Σεπτ. 2000 – Μάϊος 2001    “SALASCO ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.” Οργάνωση του οινοποιείου της εταιρείας στην Νεμέα.

Mάϊος 1998 – Ιούν.1999    ‘‘SEMELI ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.’’ Οινολόγος  – Υπεύθυνη Οινοποιείου.

Σεμινάρια

  • Γευσιγνωσίας                                Διοργανωτής : Ένωση Ελληνίδων του κρασιού
  • Κατάρτιση Αμπελουργού             Διοργανωτής : Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Μarketing του Οίνου                    Διοργανωτής : Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Διακρίσεις

1ο Βραβείο σε (τυφλό) Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθει στο Heriot Watt University (Eδιμβούργο-Σκωτία) με θέμα :

Πιστοποίηση Ποικιλίας και Χώρας προέλευσης οίνων.

Διαγωνισμοί

Συμμετοχή ώς κριτής στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ερασιτεχνικής ζυθοποίησης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος, Δεκέμβριος 2015

Συμμετοχή ώς κριτής στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ερασιτεχνικής ζυθοποίησης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος, Ιούνιος 2017

Aνακοινώσεις σε συνέδρια

  • AMPELOS 2006: International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines.

“Study on the odor active compounds of white wines from Greek grape varieties”

By: D.Kechagia, E.Symeou, M.Galiotou-Panagiotou, Y. Kotseridis, and Y. Paraskevopoulos

Food Science Department Agricultural University of Athens

  • AMPELOS 2013: International Symposium. Trends in world viticulture development.

“Study on wines produced from the Greek grape variety of Assyrtico cultivated in Santorini island, Northern Greece and Peloponnese”

By: D.Kechagia, Agricultural University of Athens, Y.Paraskevopoulos, Technological Educational Institute of Athens, S.Kallithraka, Y.Kotseridis, Agricultural University of Athens, GR

  • Panagiotis Tataridis, Dimitris Diamantis, Kaliopi Gialitaki, Anastassios Kanellis, Despina Kechagia, Elias Nerantzis. 2013. Comparison of growth kinetics, major metabolites and sensory profiles in brewing with non-saccharomyces yeast. 34th European Brewery Convention Congress, May 26-29, 2013, Luxembourg.
  • 11th INTERNATIONAL TRENDS IN BREWING ,13-17 APRIL 2014 “Effect of selected non-Saccharomyces yeast strains in brewing” By :Tataridis Panagiotis1 , Areti Barbari1 , Migena Lelaj1 , Kanellis Anastasios1 , Despina Kechagia1 , Logothetis Stylianos1 . 1 Laboratory of Malting & Brewing, Department of Enology and Beverage Technology, Technological Educational Institute of Athens, Ag. Spyridona Street, 12210 Aegaleo, Greece email: [email protected]

Δημοσιεύσεις    

  • E.Symeou, M. Galiotou-Panayotou, D. Kechagia and G. Kotseridis. A simple method for analysing the major volatile  compounds of Asyrtiko wines subjected to pre-fermentative skin maceration. Journal of Agricultural Science (2007),145, 577-585.
  • D.Kechagia, Y.Paraskevopoulos, E.Symeou, M. Galiotou-Panayotou and Y.Kotseridis. Influence of Prefermentative Treatments to the Major Volatile Compounds of Assyrtiko Wines. J. Agric. Food Chem. (2008), 56(12): 4555-4563.

Βιβλία

  • “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΒΥΝΗΣ ΚΑΙ ΖΥΘΟΥ”, Συγγραφείς : ΗΛΙΑΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΕΧΑΓΙΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Πτυχιακές εργασίες___________________________________________________________                

  • «Σύγκριση υγρής-υγρής και στερεής εκχύλισης κατά την μελέτη αρωματικών συστατικών λευκών οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο Σαντορίνης», φοιτήτρια: Δέσποινα Μοσχάκη, επιβλέπουσα καθηγήτρια: Δέσποινα Κεχαγιά, Αθήνα 2008.
  • «Μελέτη του αρώματος λευκών οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο μέ ή χωρίς παλαίωση», φοιτητές: Χρήστος Καλοζούμης, Γιώργος Λάσχος, επιβλέπουσα καθηγήτρια: Δέσποινα Κεχαγιά, Αθήνα 2009.
  • «Σύσταση ατμών κατά την απόσταξη» φοιτητής Σταύρος Τυρλής, Αθήνα 2011, επιβλέπουσα καθηγήτρια Δέσποινα Κεχαγιά.
  • «Καταγραφή παραγωγών και προιόντων αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα»  φοιτήτρια Μανουέλα Ντινάι, Αθήνα 2012, επιβλέπουσα καθηγήτρια Δέσποινα Κεχαγιά.
  • «Ελληνικά Βιολογικά κρασιά» φοιτήτρια Οδύσσεια Κωνσταντινίδου, Αθήνα 2013, επιβλέπουσα καθηγήτρια Δέσποινα Κεχαγιά
  • «Εφαρμογή του HACCP στην παραγωγή ούζου», φοιτήτρια Αγγελική Λινοπούλου, Αθήνα 2013, επιβλέπουσα καθηγήτρια Δέσποινα Κεχαγιά
  • «Οργανοληπτική δοκιμή οίνων ποικιλίας Ασύρτικο με βάση την γεωγραφική περιφέρεια ανά την Ελλάδα», φοιτήτρια Μαρία Νιαστή, Αθήνα 2013, επιβλέπουσα καθηγήτρια Δέσποινα Κεχαγιά
  • Επιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία των φοιτητριών : Μπαρμπαρή Ιωάννα και  Mωραίτη Ευαγγελία , με θέμα : “Μελέτη αρώματος της ποικιλιας Ασύρτικο από τρεις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος”, Αθήνα 2014.
  • Επιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία των φοιτητών Κωνσταντάρα Αλέξανδρου και Σταθόπουλου Ευστράτιου, με τίτλο : “Ζύμωση Ασύρτικου από Σαντορίνη, Νεμέα και Δράμα στο σύγχρονο σύστημα μικροοινοποίησης VINPILOT”, Αθήνα 2014.
  • Eπιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία των φοιτητών Λαζαρίδη Γεώργιου και Λειβαδιώτη Κωνσταντίνου, με τίτλο : “Οι διαφορές που παρατηρούνται στον αρωματικό χαρακτήρα οίνων της ποικιλίας Ασύρτικου σε τρείς διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Νεμέα στην Σαντορίνη και στην Δράμα με την χρήση αέριου χρωματογράφου  GC-MS.” Αθήνα 2015.
  • Επιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία με τίτλο ” Ελληνικά λικέρ” των φοιτητών Ανδρεσάκη Ανδρέα και Διαμαντίδη- Ξηντάρη Χριστόφορο,Αθήνα 2017.
  • Επιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία των φοιτητριών Νικολαλαίου Ζωή και Μορφονιού Αντινέα -Ελένη , με τίτλο ”  Μελέτη των αρωματικών συστατικών αποσταγμάτων οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο με GC MS”, Αθήνα 2016.
  • Επιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία του φοιτητή Παναγιωτόπουλου Σταύρου με τίτλο “Ανάλυση του αρώματος λευκων οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο απο 3 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος με χρήση GCMS”, Αθήνα 2016.
  • Επιβλέπουσα καθηγήτρια στην πτυχιακή εργασία των φοιτητριών Αλιμπέρτη Μαριάννα και Βογιάννη Δήμητρα με τίτλο “Παραγωγή μπύρας τύπου Lager  με χρήση νερού διαφορετικής σκληρότητας”, Αθήνα 2017.
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US