Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Executive Chef Sense / Athens Was (MichelinPlate)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 
Μάρτιος 2018 - Σήμερα: Anemi Hotels (AthensWas & ANEMI Hotel) SENSE Restaurants Executive Chef
Michelin plate 2019-2020 by Michelin Guide, 2 Stars – FNL Guide Restaurant Awards 2018, Top Notch – Χρυσοί Σκούφοι Αθηνοράματος, Βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος

Φεβρουάριος 2017 - Φεβρουάριος 2020: MAZI  London  Restaurant  (12-14 Hillgate Street – Notting Hill), Consulting Chef

Φεβρουάριος 2019 - Φεβρουάριος 2020: The JOLLY JOKER Nicosia Λευκωσία - Κύπρος, Consulting Chef

Σεπτέμβριος 2015 - Οκτώβριος 2017: Ξενοδοχείο Domotel Kastri – Sous Chef, Chef de Cuisine εστιατορίου “Kastri Bistro”, Βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος, 2 Stars – FNL Guide Restaurant Awards

Iούνιος 2010-2015: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ- Sous Chef Chef de Cuisine εστιατορίου “Olive Garden”

Iούλιος 2011 - Σεπτέμβριος 2013: L&F “Λευτέρης Λαζάρου” - Υπηρεσίες συμβούλων, Σύμβουλος επιχειρήσεων-υπεύθυνος σεμιναρίων

Ιανουάριος 2009 - Ιούνιος 2010: Original Sin – prive cuisine, Υπεύθυνος Σεμιναρίων & prive δεξιώσεων

Αυγουστος 2006 -  Ιανουάριος 2009: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ–  Εστιατόριο Olive Garden, Chef de Partie – Α’ Μάγειρας

Oκτώβριος 2005 - Δεκέμβριος 2005: Food @ The Muse Restaurant (269 Portobello Rd, Notting Hill, London, U.K.), Chef De partie – Menu Consultant

Ιούνιος 2004 - Ιούλιος 2005: Club Hotel Casino Loutraki, Commis  chef de Cuisine – Γ’ Μάγειρας

 

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

2014 - 2020: Σύμβουλος τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης, Συγγραφέας εκπαιδευτικού εγχειριδίου Μαγειρικής

2010 - 2014: Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης – Τεμαχισμού

2006 - 2013: Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, Τεμαχισμού, Σύνθεσης Menu, Στοιχείων Ζαχαροπλαστικής, Διακοσμητικής

Ιανουάριος 2006: Ι.Ε.Κ.  Αχαρνών – Ο.Ε.Ε.Κ.  Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης                              

Μάρτιος 2009: Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.

Δεκέμβριος 2008: Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ / ΦΟΙΤΗΣΗ
 

2005: Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη Le Cordon Bleu Culinary academie – London – U.K. (Υποτροφία Υπουργείου Ανάπτυξης – Ο.Τ.Ε.Κ.)                                         

2005: Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων, The Royal Institute of Public Health – London – U.K.

2002 – 2004: Μαγειρική Τέχνη, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων - Ανάβυσσος

1998 - 2000: Ξενοδοχειακή – Εστιατοριακή Τεχνική, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων - Ανάβυσσος                           

       

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

  • Βιβλίο επαγγελματικής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικης “SENSES”
    Εκδόσεις sold-out, Γιώργος Παναγιωτίδης
  • Σύγγραμμα “Εκπαιδευτική Μαγειρική” Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis
  • MAZI Modern Greek Food Cookbook  (Co-Author)
    Εκδόσεις  MITCELL BEAZLEY

 

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία