Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Executive Chef Sense / Athens Was (MichelinPlate)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μάρτιος 2018 - Σήμερα     Anemi Hotels (AthensWas & ANEMI Hotel) SENSE Restaurants Executive Chef

Michelin plate 2019-2020 by Michelin Guide
2 Stars – FNL Guide Restaurant Awards 2018
Top Notch – Χρυσοί Σκούφοι Αθηνοράματος
Βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος

                  

Φεβρουάριος 2017 - Φεβρουάριος 2020        MAZI  London  Restaurant  (12-14 Hillgate Street – Notting Hill)

Consulting Chef

 

Φεβρουάριος 2019 - Φεβρουάριος 2020          The JOLLY JOKER Nicosia Λευκωσία - Κύπρος

Consulting Chef

 

Σεπτέμβριος 2015 - Οκτώβριος 2017     Ξενοδοχείο Domotel Kastri – Sous Chef

Chef de Cuisine εστιατορίου “Kastri Bistro”

                              Βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος

                              2 Stars – FNL Guide Restaurant Awards

 

Iούνιος 2010-2015           Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ- Sous Chef Chef de Cuisine εστιατορίου “Olive Garden”

 

Iούλιος 2011 - Σεπτέμβριος 2013          L&F “Λευτέρης Λαζάρου” - Υπηρεσίες συμβούλων

Σύμβουλος επιχειρήσεων-υπεύθυνος σεμιναρίων

 

Ιανουάριος 2009 - Ιούνιος 2010    Original Sin – prive cuisine

Υπεύθυνος Σεμιναρίων & prive δεξιώσεων

 

Αυγουστος 2006 -  Ιανουάριος 2009            Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ–  Εστιατόριο Olive Garden          

                                               Chef de Partie – ΑΜάγειρας

           

Oκτώβριος 2005 - Δεκέμβριος 2005               Food @ The Muse Restaurant (269 Portobello Rd, Notting Hill, London, U.K.)

                                                Chef De partie – Menu Consultant

 

Ιούνιος 2004 - Ιούλιος 2005         Club Hotel Casino Loutraki

                                                Commis  chef de Cuisine – ΓΜάγειρας

 

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Ακαδημαϊκά  Έτη      Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis

2014 - 2020               Σύμβουλος τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης

                                Συγγραφέας εκπαιδευτικού εγχειριδίου Μαγειρικής

 

Ακαδημαϊκά  Έτη      Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis

2010 - 2014               Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης – Τεμαχισμού

 

Ακαδημαϊκά  Έτη      Ι.Ε.Κ. Αθήνας – Ο.Τ.Ε.Κ.

2006 - 2013             Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, Τεμαχισμού, Σύνθεσης Menu                    .                                  

Στοιχείων Ζαχαροπλαστικής, Διακοσμητικής

Ιανουάριος 2006       Ι.Ε.Κ.  Αχαρνών – Ο.Ε.Ε.Κ.  Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης           

   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------                                             

 Μάρτιος 2009          Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.

Δεκέμβριος 2008      Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ / ΦΟΙΤΗΣΗ

 

2005                     Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη

                            Le Cordon Bleu Culinary academie – London – U.K.   

                            Υποτροφία Υπουργείου Ανάπτυξης – Ο.Τ.Ε.Κ.                                               

 

2005                    Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων

                            The Royal Institute of Public Health – London – U.K.

 

2002 – 2004        Μαγειρική Τέχνη

                            Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων - Ανάβυσσος

 

1998 - 2000        Ξενοδοχειακή – Εστιατοριακή Τεχνική  

                            Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων - Ανάβυσσος                           

       

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

  • Βιβλίο επαγγελματικής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικης “SENSES
    Εκδόσεις sold-out, Γιώργος Παναγιωτίδης
  • Σύγγραμμα “Εκπαιδευτική Μαγειρική” Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis
  • MAZI Modern Greek Food Cookbook  (Co-Author)
    Εκδόσεις  MITCELL BEAZLEY

 

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία