Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Chef Sense Athens Was- Executive chef του Mazi london

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος Chef Sense Athens Was- Executive chef του Mazi london

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 
Σεπτέμβριος 2015                Ξενοδοχείο Domotel Kastri – Sous Chef

Σήμερα                                 Ελευθερίου Βενιζέλου 154  – Ν. Ερθραία

                                             Chef de Cuisine εστιατορίου “Kastri Bistro

 
Iούνιος 2010                        Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ- Sous Chef

Ιούλιος 2015                        Πανεπιστημίου 52 – Aθήνα

                                             Chef de Cuisine εστιατορίου “Olive Garden”

 

Iούλιος 2011                        L&F “Λευτέρης Λαζάρου” - Υπηρεσίες συμβούλων

Σεπτέμβριος 2013                Πειραιώς 88

                                              Σύμβουλος επιχειρήσεων-υπεύθυνος σεμιναρίων

 

Ιανουάριος 2009                 Original Sin – prive cuisine

Ιούνιος 2010                         Διογένους 30 - Χαλάνδρι

                                              Υπεύθυνος Σεμιναρίων & prive δεξιώσεων

 

Αυγουστος 2006                  Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ–  Εστιατόριο Olive Garden           

Ιανουάριος 2009                  Πανεπιστημίου 52 – Aθήνα

                                               Chef de Partie – ΑΜάγειρας

           

Ιανουάριος 2006                  Greek Biological Products Export Company

Οκτώβριος 2008                   Hanggasse 8 – 2225 Distersdorf – Wien – Austria

                                               Σύμβουλος Επιχείρησης

 

Oκτώβριος 2005                   Food @ The Muse Restaurant

Δεκέμβριος 2005                   269 Portobello Rd, Notting Hill, London, U.K.

                                                Chef De partie – Menu Consultant

 

Ιούνιος 2004                           Club Hotel Casino Loutraki

Ιούλιος 2005                           Ποσειδώνος 48 – 20300 - Λουτράκι

                                                Commis  chef de Cuisine – ΓΜάγειρας

 

 

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Ακαδημαϊκά  Έτη      Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis

2014- 2016                Υπεύθυνος τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης

 

Ακαδημαϊκά  Έτη      Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis

2010- 2014                Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης – Τεμαχισμού

 

Ακαδημαϊκά  Έτη      Ι.Ε.Κ. Αθήνας – Ο.Τ.Ε.Κ.

2006- 2013                Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, Τεμαχισμού, Σύνθεσης Menu, Στοιχείων Ζαχαροπλαστικής,  Διακοσμητικής

 

Ιανουάριος 2006 - Ιούνιος 2006     Ι.Ε.Κ.  Αχαρνών – Ο.Ε.Ε.Κ.      Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης           

   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------                                             

 Μάρτιος 2009          Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.

Δεκέμβριος 2008      Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.

 

 

ΣΠΟΥΔΕΣ  / ΦΟΙΤΗΣΗ

 

2005                    Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη  

                            Le Cordon Bleu Culinary academie – London – U.K.   

                            Υποτροφία Υπουργείου Ανάπτυξης – Ο.Τ.Ε.Κ.                                               

 

2005                    Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων

                            The Royal Institute of Public Health – London – U.K.

 

2002 – 2004        Μαγειρική Τέχνη

                            Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων - Ανάβυσσος

 

1998 - 2000        Ξενοδοχειακή – Εστιατοριακή Τεχνική  

                            Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων - Ανάβυσσος                           

             

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

  • Βιβλίο επαγγελματικής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικης “SENSESΕκδόσεις sold-out, Γιώργος Παναγιωτίδης

 

  • Σύγγραμμα “Εκπαιδευτική Μαγειρική” Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • Τεχνικές ψησίματος σε κενό αέρος (sous-vide)

Gastronomy Essentials – 18 ώρες

  • Obsession by Oriol Balageur – Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική

Gastronomy Essentials – 14 ώρες

  • ΕΦΕΤ – Βασικές Αρχές στην Υγιεινή & Ασφάλεια των Τροφίμων

Οκτώβριος 2014

  • Molecular Gastronomy : Spherification, Gelification, Emulsification
  • Γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο   Le Cordon Bleu London (50 ώρες)
  • Παρασκευές με βάση τη Σοκολάτα  Le Cordon Bleu London  (8 ώρες)
  • Eκπαιδευτικό σεμινάριο Ε.Μ.S.   Θέμα: Hazard analysis critical control points - HACCP (20 Hours)
  • Διαδικασίες λειτουργίας τμήματος προμηθειών

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

  • Περιοδικό “Food Servise                                                                                           Συνεργάτης – Αρθρογράφος
  • Cocktail Bar-Restaurant “IOS Club”                                                                         Eπιμέλεια menu – σύμβουλος επιχείρησης

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία