Παναγιώτης Μουζάκης

παναγιώτης-μουζάκης-απόφοιτος-σχολή-μαγειρικής-ιεκ-praxis
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Restaurant "ΝΙΚΚΕΙ"

Παναγιώτης Μουζάκης, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Restaurant "ΝΙΚΚΕΙ"

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Μου άρεσε ανέκαθεν να μαγειρεύω. Στην αρχή δοκίμαζα γεύσεις, μετά μαγείρευα για την παρέα μου, στην πορεία δοκίμαζα νέες τεχνικές που έβρισκα σε βιβλία μαγειρικής και στο διαδίκτυο. Αυτό με τον καιρό δούλευε μέσα μου. Στα 36 μού δόθηκε η ευκαιρία από ένα καταξιωμένο σεφ να με εντάξει στην ομάδα του. Αυτό ήταν!!!


 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Η γνωριμία με ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και σκέψη για την μαγειρική αλλά και η ανταλλαγή απόψεων. Οι καθηγητές, άνθρωποι με ήθος και διάθεση να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες τους. Τέλος μία σειρά σεμιναρίων της σχολής, μου έδωσαν την ευκαιρία να σταθώ δίπλα σε καταξιωμένους σεφ από Ελλάδα και εξωτερικό ως βοηθός τους και να γνωρίσω την φιλοσοφία αλλά και τις τεχνικές τους στη μαγειρική.

 

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το ανθρώπινο δυναμικό, εκπαιδευτικό και μη, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη την περίοδο της φοίτησής μου στην σχολή.

 

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Πολλά είναι αυτά που εισέπραξα κατά την διάρκεια των σποδών μου. Δύο είναι όμως αυτά στα οποία θέλω να σταθώ, και αυτά είναι η αυτοπεποίθηση και η πίστη ότι μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό το επάγγελμα.

 

 

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Να είναι συνοδική η επιλογή του να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, να έχει σεβασμό, να ακούει, να έχει μεγάλη υπομονή, να είναι προετοιμασμένος/η ότι θα πρέπει να θυσιάσει αρκετό χρόνο από την προσωπική του ζωή και μεγάλη διάθεση να μάθει έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί μαγειρικά και να στέκεται επάξια σε οποιαδήποτε κουζίνα της επιλογής του.

 

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Θέλω να κερδίσω τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες εκείνες που θα μου επιτρέψουν να ηγηθώ μιaς αξιόλογης κουζίνας της επιλογής μου.

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία