Αλέξιος-Πασχάλης Μυτακίδης

αλέξης πασχάλης μυτακίδης απόφοιτος σχολής μαγειρικής ιεκ praxis
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Restaurant «ΡΕΜΕΤΖΟ» (Εύβοια)

Μυτακίδης Αλέξιος-Πασχάλης, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Restaurant «ΡΕΜΕΤΖΟ» (Εύβοια)

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου?

Μετά από 18 χρόνια στο χώρο της εστίασης και τα 15 από αυτά επαγγελματικά ως απόφοιτος ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων και έχοντας ένα οικογενειακό εστιατόριο, αποφάσισα να παρακολουθήσω τη σχολή μαγειρκής τέχνης με στόχο να αποκτήσω την τεχνογνωσία  επάνω στον τρόπο λειτουργίας της επαγγελματικής κουζίνας.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis ?

Το να μαθαίνεις την τέχνη, το να μαγειρεύεις δίπλα σε επαγγελματιές καταξιωμένους στο χώρο είναι από μόνο του κάτι μοναδικό γιατί δοκιμάζεις τον εαυτό σου καθημερινά. Τα θεματικά σεμινάρια, που άνοιξαν παράθυρο σε πιάτα, πολιτισμούς και κουζίνες δυσπρόσιτες στην επαρχία, η ενεργή συμμετοχή μας στο taste of Athens 2018, στο πλευρό καταξιωμένων Chef, μου έδωσαν σημαντικά εφόδια.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση?

Σε πολλά στάδια και επίπεδα το Praxis δικαίωσε την επιλογή μου. Το βασικότερο είναι η συνειδητή επιλογή του να έχουμε υλικά, κατσαρόλες και κουτάλες όλοι και να δοκιμάσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και γνώσεις. Να δημιουργήσουμε με εφόδια τα όσα διδαχθήκαμε. Ακόμα και στο θεωρητικό σκέλος των μαθημάτων, οι εκπαιδευτές μας ήταν άνθρωποι με βαθιά γνώση του αντικειμένου και όρεξη να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε εμάς.

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου?

Η δημιουργική σκέψη, η γνώση και σωστή εκμετάλλευση κάθε υλικού.

 

 Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου? 

Υπομονή, πίστη στις δυνάμεις του και τεράστια όρεξη για εργασία.

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα?

Στα 41 μου, μετα από 26 χρόνια τότε στο χώρο, θα ήταν υπέροχο να πάρω σύνταξη. Αλλά το να καταφέρω να ‘περπατήσω’ το εστιατόριο μας σε υψηλότερα και σωστότερα γαστρονομικά μονοπάτια θα είναι ευχής έργον.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία