Μογκντάνα Ραϊκόβα

ΜΠΟΓΚΙ ΡΑΙΚΟΒΑ απόφοιτη σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ιεκ praxis
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, The Bay Hotel and Souites

Μογκντάνα Ραϊκόβα. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, The Bay Hotel and Souites.

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Είχα μεγαλώσει ήδη σε ξενοδοχειακό περιβάλλον από τους γονείς μου, οπότε μπορώ να πω πως είχα τις «βάσεις». Από μικρή, είχα μάθει τα γερμανικά κι αγγλικά οπότε μου ήταν αρκετά εύκολο να προσαρμοστώ στο κλίμα ενός ξενοδοχείου και ήθελα να έχω το χαρτί στα χέρια αλλά και να μάθω παραπάνω εννοείται και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Ωχ! Πολλές εμπειρίες! Μου άρεσαν κυρίως οι εκδρομές και τα σεμινάρια που διοργάνωνε η σχολή κι ας μην μπορούσα να συμμετάσχω πάντα για κάποιο λόγο. Όπως και οι ιστορίες από τους καθηγητές που με αυτό τον τρόπο μας «έβαζαν» πιο μέσα στο επάγγελμα.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Από ότι κατάλαβα και είδα, η σχολή συνεργάζεται με πολλούς ομίλους. Αυτό βοηθά τους φοιτητές τόσο στην πρακτική όσο και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση αργότερα.

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Πιστεύω πως είναι ο ίδιος ο επαγγελματισμός μου και η αντιμετώποιση δύσκολων πελατών. Φέτος, κατά τη σεζόν το αντιλήφθηκα που παραπάνω από μια φορά, έπρεπε να βγω αντιμέτωπη με δύσκολους πελάτες.

 

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Θα έλεγα πως αν το επάγγελμα αυτό δεν του αρέσει να μην το ακολουθήσει. Να κάνει αυτό που του αρέσει γιατί για να είσαι πετυχημένος επαγγελματίας, πρέπει να είσαι ερωτευμένος με τη δουλειά σου. Και επειδή ο τουρισμός αναπτύσσεται συνεχώς πρέπει να αναπτύσσεται και ο ίδιος ο επαγγελματίας.

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Πολλά είναι που θέλω να πετύχω… Θέλω σίγουρα να πάρω τα πτυχία για τις ξένες γλώσσες που ήδη ξέρω, δηλαδή να πάρω το Proficiency, Β1 στα γερμανικά, Β1 στα ρώσικα όπως και στα ιταλικά και ισπανικά. Να αναπτύξω τις γνώσεις μου όσο περσσότερο γίνεται και να παρακολουθώ όσα περισσότερα σεμινάρια γίνεται. Θέλω μια μέρα να γίνω General Manager.

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία