Γιάννης Τσοκάνης

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ απόφοιτος σχολής κομμωτικής ιεκ praxis
Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, "Mr and Mrs Spa (τμήμα Barber)

Γιάννης Τσοκάνης. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, "Mr and Mrs Spa (τμήμα Barber).

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Επέλεξα την κομμωτική κυρίως λόγω αγάπης προς το αντικείμενο.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Στο ΙΕΚ Praxis, οι ωραιότερες εμπειρίες μου ήταν σίγουρα τα shows που κάναμε με τον κύριο Μάγγο Δημήτρη αλλά και το τελικό show (fairytale show) στο τέλος της σχολής όπου είχα συμμετάσχει.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το ΙΕΚ Praxis, με βοήθησε μέσω της επανάληψης των πρακτικών ασκήσεων πάνω στο αντικείμενό μου (κομμωτική) να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπειρία και να νιώσουμε έτοιμοι για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία μας!

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Πλέον εξειδικεύομαι στο αντρικό κούρεμα (barber) σε συνδυασμό με  το ότι στην σχολή μου έμαθα πιο εξειδικευμένα πράγματα πάνω σε αυτό που δουλεύω όπως προσωπολογία, γεωμετρία και σχέδιο και σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση που έκανα ανέβασα το επίπεδό μου!

 

 Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Αυτό που θα το συμβούλευα είναι ότι η κομμωτική είναι μια ειδικότητα πολύ δημιουργική και θέλει να έχεις πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, έτσι ώστε να μπορείς να ανέβεις επίπεδο! Οι καθηγητές μας ήταν πάντα εκεί να σου δείχνουν τρόπους και να επικοινωνούν διαρκώς μαζί σου σε οποιοδήποτε πρόβλημα! Οπότε, οποιαδήποτε σκέψη ενός υποψηφίου κομμωτήνα κάνει το πρώτο βήμα και να μπει σε αυτόν τον πολύ όμορφο κλάδο, πρέπει να ξεκινήσει από το ΙΕΚ Praxis που πιστεύω ότι θα του δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα να εξελιχθεί!

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Πάντα ο στόχος μου ήταν να ανεβάσω επαγγελματικά τον πήχη όσο περισσότερο μπορώ και με την κατάλληλη εμπειρία να φτιάξω κι εγώ τον δικό μου χώρο (barber shop), όπου θα μπορώ να βρίσκομαι σε ένα υψηλό επίπεδο αλλά βοηθώντας επίσης τα παιδιά που θα ξεκινήσουν τώρα, έτσι ώστε να μπορούν να ανέβουν με την σειρά τους σε ανάλογο βαθμό και ακόμα πιο ψηλά!

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία