Δέσποινα Αντύπα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΤΥΠΑ απόφοιτη σχολής ζαχαροπλαστικής ιεκ praxis
Cheffe Patissiere, Steigneberger Wiltcher's (Βρυξέλλες)

Δέσποινα Αντύπα. Cheffe Patissiere, Steigneberger Wiltcher's (Βρυξέλλες).

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Ημουν επί 25 χρόνια δημοσιογράφος και όταν ήρθε η κρίση στην Ελλάδα, που χτύπησε σε μεγάλο βαθμό και το δικό μου επάγγελμα, συνειδητοποίησα ότι επρεπε να μάθω κάτι που να μπορώ να εξασκήσω σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς το εμπόδιο της γλώσσας και που ταυτόχρονα να έχει γρήγορη απορρόφηση στην αγορά εργασίας αλλά και μικρό ποσοστό ανεργίας. Η ζαχαροπλαστική ήταν κάτι που πάντα με ήλκυε και έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη γράφτηκα στην σχολή και παράλληλα με την δουλειά μου στην “Ελευθεροτυπια” άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Πέρα από τα πρακτικά μαθήματα που μου έδωσαν την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών παρασκευών-βάσεις απαραίτητες για μελλοντικές δημιουργίες, η βενταλια των θεωρητικών μαθημάτων και ιδιαίτερα ολα εκείνα που σχετίζονταν με το HACCP και την υγιεινή των τροφίμων, αποδείχτηκαν πολύτιμα στην μετέπειτα πορεία μου. Δουλεύοντας σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις Βρυξέλλες όπου οι ποιοτικοί έλεγχοι είναι καθημερινοί και αυστηρότατοι, οι γνώσεις αυτές (και κυρίως η αυστηρότητα και η επιμονή με την οποία τις διδάχθηκα) έκαναν την επαγγελματική μου ζωή πολύ πιο εύκολη σφραγίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα μου ως σοβαρός και άρτιος επαγγελματίας.

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Τα ολιγομελή τμήματα που παίζουν μεγάλο ρόλο στα πρακτικά μαθήματα καθώς προσφέρουν την δυνατότητα να έχεις άμεση επαφή με το αντικείμενο σου, και η ποιότητα των καθηγητών του που έδιναν πάντα το κάτι παραπάνω.

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Σεβασμός στην οικονομία των υλικών.

 

 Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Να μην σταματάει ποτέ να μαθαίνει και να έχει κουράγιο.

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Να γίνομαι διαρκώς καλύτερη

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία