Αικατερίνη Μπούσουλα

ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ απόφοιτος ιεκ παιδαγωγικών ιεκ praxis
Βοηθός Βρεφονηπιοκομίας, Παιδικός Σταθμός "Στα Συννεφάκια"

Αικατερίνη Μπούσουλα. Βοηθός Βρεφονηπιοκομίας, Παιδικός Σταθμός "Στα Συννεφάκια"

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Αγαπώ την δουλειά μου γιατί τα παιδιά καθημερινά σε γεμίζουν και σου δείχνουν το αληθινό νόημα της αγάπης και της αγνότητας.  Έχεις πολλούς ρόλους όπως της μητέρας, της γιατρού, της ψυχολόγου και άλλους πολλούς . Επίσης, έχεις στα χέρια σου ότι πολυτιμότερο υπάρχει για κάποιους ανθρώπους και είσαι υπεύθυνος να πλάσεις τον χαρακτήρα και να ρουφήξουν από εσένα χρήσιμα, ενδιαφέροντα, πολύτιμα πράγματα όπου θα τα βοηθήσουν στην πορεία τους ως βάσεις για να συνεχίσουν τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.  Κατ' επέκταση  ότι εμείς σαν δάσκαλοι πρέπει να μπαίνουμε στην ψυχοσύνθεση του παιδιού για την καλύτερη κατανόηση του  και για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη του.

 

Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Τα πιο αξέχαστα ήταν τα βιωματικά μαθήματα, το κουκλοθέατρο και η θεατρική αγωγή,   η μουσικοκινητικη αγωγή,  το πως επιδρά στα παιδιά. Οι συζητήσεις με τους καθηγητές και η κουβέντα μαζί τους λέγοντας εμπειρίες τους από τον εργασιακό  τους τομέα .

 

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;   

Οι καλοί δάσκαλοι που το απαρτίζουν, τα ενδιαφέροντα και πρωτότυπα  πράγματα που κάναμε .

 

 

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Στον τομέα που επέλεξα το πιο δυνατό μου προσόν  που απέκτησα μέσω των σπουδών, είναι οι ολόπλευρες γνώσεις για την σωστή διδασκαλία στα παιδιά αλλά και για την  πνευματική τους καλλιέργεια.

 

 Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Το πιο σημαντικό που θα του πρότεινα είναι να έχει υπομονή , επιμονή  και να αγαπάει πραγματικά αυτή την δουλειά γιατί είναι δουλειά ή οποία έχει ανάγκη να μεταδίδεις γνώσεις, συναισθήματα και να προσπαθείς συνέχεια για να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν "κτήμα " τους όλα αυτά που τους μεταδίδεις και έτσι να ανταμείβεσαι σαν δασκάλα /ος .

 

 

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Να είμαι σε έναν ιδιωτικό ή δημόσιο παιδικό σταθμό και να είμαι μια από τις καλύτερες δασκάλες  που θα τις αγαπάνε τα παιδιά και θα τις εκτιμάνε οι γονείς . Επιπρόσθετα, αυτό που θέλω να πετυχαίνω συνεχώς είναι να βλέπω τα παιδιά να αποκομίζουν γερές βάσεις , γνώσεις  για την ζωή τους από εμένα .

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία