Κατηγορία: Blog

Λέγεται πως ο μάγειρας που περνάει τουλάχιστον 10 ώρες στην επαγγελματική κουζίνα, όταν επιστρέφει στο σπίτι του, δεν πηγαίνει στην κουζίνα ούτε για να πιεί νερό. Επίσης, λέγεται, ότι οι chef απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό προσωπικού ή της επαρχιακής καντίνας από ότι ένα γεύμα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Στα συν, υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι όποιος επιλέγει για σύντροφο ζωής ένα chef είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο γιατί απλώς... δεν θα πεινάσει ποτέ! 

Τι συμβαίνει με τους δικούς μας καθηγητές;

Είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, από τα χέρια τους έχουν δημιουργηθεί μερικά από τα πιο δημιουργικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής και μέσα από τις μαγειρικές τους έχουν χαρίσει συναισθήματα απόλαυσης, χαράς και συγκίνησης. Περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους μέσα σε μία επαγγελματική κουζίνα ανάμεσα σε γκάζια, τηγάνια και μαρμίτες, και όταν δεν έχουν να ταΐσουν κόσμο, αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να εκπαιδεύουν τους σπουδαστές μαγειρικής. Είναι οι καταξιωμένοι καθηγητές μαγειρικής του IEK PRAXIS. Η #dreamteam της ελληνικής μαγειρικής σκηνής με #praxis

Άραγε μαγειρεύουν τις μέρες που μένουν στα σπίτια τους;

#Μένουμεσπίτι και… μαγειρεύουμε ή όχι;

Άγγελος Λάντος: Επιλέγω να γεμίζω το χρόνο μου διαβάζοντας βιβλία αντί να κάθομαι στο pc. Αυτό τον καιρό διαβάζω το «Εκατό χρόνια μοναξιά». Δεν μαγειρεύω περίπλοκα φαγητά, σαλάτες επί το πλείστον! 

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: Για την ώρα κάνω γενική καθαριότητα στο σπίτι... ξεσκαρτάρω πράγματα κ βιβλία, μαζεύω την αποθήκη και διαβάζω βιβλία!
Η γυναίκα μου μαγειρεύει, εγώ έψησα 2 rib-eye.

Αλέξανδρος Κοσκινάς: #Μένουμεσπίτι και μαγειρεύουμε λαχανοντολμάδες, φτιάξαμε πίστα και ζυμωτό ψωμί.

Βασίλης Σπόρος: Πρώτη σειρά παίρνουν οι παραγγελίες από μαμά και κόρη. Ομελέτα με σπαράγγια, Cacio e Pepe αλλά με eggs noodles, Tacos με trimmings από Steak και guacamole, Cookies με κομμάτια brownies και λουκουμάδες με μέλι. (Τις έχω κακομάθει) Για την πάρτι μου μαγειρεύω project μικρά που θέλουν χρόνο για εξάσκηση που δεν είχα ποτέ. Ψωμί με προζύμι, χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά και ανακύκλωση των υλικών που έχουμε στα εστιατόρια που δεν μπορέσαμε να πουλήσουμε με ότι διαφορετικό συνδυασμό μου έρθει κάθε φορά.

Νίκος Ντάνος: Μαγείρεψα τσιπούρα φιλέτο με λεμονάτο σπαγγέτι, σολομό πάνω σε ξύλο κέδρου, κεφτεδάκια με πουρέ και σάλτσα gravy, τοστ με καπνιστό τυρί, φρέσκο σπανάκι και γαλοπούλα.

Νίκος Ζουρνατζίδης: Βλέπω σειρές στο Netflix και μαγειρεύω σπιτικά. Μία μέρα έφτιαξα παστίτσιο, κρέπες ρολό με ζαμπόν και τυρί ψημένες στο φούρνο, κορμό με μπισκότα πτιμπερ και σοκολάτα.

Δημήτρης Τσώτσος: Τις πρώτες μέρες του περιορισμού έφτιαξα αυγά και κρέπες κυρίως για τον γιο μου. Αν μείνω 10 μέρες ακόμα και έχω κέφια ίσως να φτιάξω αρνάκι printanière.

Γεωργία Κουτσούκου: #Μένω_σπίτι και είμαι σε super mood. Καθαρίζω τον κήπο και περνάω σούπερ, φτιάχνω παρτέρια με αρωματικά βότανα και μετά μαγειρεύω. Έχω φτιάξει σφυρίδα με λευκό κρασί και κάπαρη, γαρίδες με σπανάκι, ριζότο αλα μιλανέζε. Γενικά, μένω σπίτι μαγειρεύω, διαβάζω, συνεχίζω να ονειρεύομαι.

Ιάκωβος Απέργης: Είμαι μεταξύ δουλειάς και σπιτιού, σπιτιού και δουλειάς. Δεν μαγειρεύω στο σπίτι γιατί μαγειρεύω καθημερινά στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Στάθης Καραγιαννόπουλος: Μία εβδομάδα στο σπίτι και μαγείρεψα τσιπούρα στο φούρνο σε λαδόκολλα με βραστά κολοκυθάκια και σπαράγγια σωτέ. Σούπα ρεβύθια με θυμάρι. Χούμους από τα ρεβύθια επίσης. Σπανακόριζο. Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και σαλάτα με μαρούλι και καρότο. Μοσχαρίσια κόντρα σωτέ με σαλάτα και τσιπς πατάτας. Για γλυκό ο γιος μου τρώει κάθε μέρα μπανόφι με πτιμπερ, καραμέλα με γιαούρτι, μπανάνες και σαντιγί.

Χρήστος Παπαθεοδώρου: Όλη η οικογένεια στην κουζίνα… έχουμε παιχνιδομαγειρέματα! Πόσο πολύτιμα αγαθά… αλεύρι, νερό, αυγά, κάνεις καλλιτεχνήματα! Κουλουράκια Θεσσαλονίκης για ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας , Φρέσκιες πένες  με σάλτσα τομάτας, με φρεσκοτριμμένες τομάτες  που είχαμε είδη φτιάξει κ είχαμε αποθηκεύσει σε αποστειρωμένα βαζάκια, για ένα τέλειο μεσημεριανό και για ένα οικογενειακό βραδινό, λαχανικά στο αλουμινόχαρτο (πατάτες, μπρόκολο και μήλα για επιδόρπιο) πάνω στα σταχτωμένα κάρβουνα του τζακιού μας και ένα γενναίο κομμάτι φρεσκοψημενου προζυμένιου ψωμιού με  φέτα, (που παλεύω να κάνω στο σπίτι μου), ρίγανη κ καυτερές πιπεριές (μπούκοβο που έχουμε αποξηράνει στο φούρνο μας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία) φρέσκο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Αργολίδα και φυσικά ένα σφινοπότηρο  τσίπουρο από τον τόπο καταγωγής μου (Πράμαντα Ιωαννίνων) συμπληρώνει τις στιγμές!

Παναγιώτης Κορδαλής: Μένουμε Σπίτι με την οικογένειά μου αναπληρώνοντας τον χαμένο χρόνο, κάνοντας διάφορες συνταγές κατά παραγγελία των παιδιών μου. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του και όλο αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα να λήξει αίσια για όλη την ανθρωπότητα. 

 

#Μένουμε_σπίτι και #μαγειρεύουμε #kantopraxi κι εσύ!