Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Ξέρεις τι είναι Γαστρονομία; Μην βιαστείς να απαντήσεις...! Αυτά που συνθέτουν την Γαστρονομία, είναι πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζεις!

Έλα να τα μάθεις όλα και να ενημερωθείς αναλυτικά για το περιεχόμενο αυτού του καινοτομικού προγράμματος εκπαίδευσης:

 

Την Τρίτη 15/10 στις 18:00 μμ έως 21:00 μμ, στο ΙΕΚ PRAXIS στην Αθήνα (Σαριπόλου 5, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

 

Αν επιδιώκεις να αναβαθμίσεις την καριέρα σου ή την επιχειρηματική σου δράση στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στην Μεταποίηση Τροφίμων, στον Αγροτικό Τομέα ή στην Τοπική Ανάπτυξη ή αν απλώς ενδιαφέρεσαι να αναπτύξεις μια ολοκληρωμένη αντίληψη για το φαγητό και την παραγωγή του, αυτό το πρόγραμμα είναι για σένα!

 

open day γαστρονομίας 

 

Στο OPEN DAY Γαστρονομίας, με άμεσο βιωματικό τρόπο, πολυεπίπεδες παρουσιάσεις και ειδικές γευσιγνωσίες ποιοτικών προϊόντων, θα πάρεις μια... πρώτη γεύση από ένα πρόγραμμα στο οποίο σίγουρα θα θέλεις να έχεις θέση!

 

  • Η Νανά Δαρειώτη (Δημοσιογράφος Γαστρονομίας, Διευθύντρια του Περιοδικού OLIVE)
  • η Γιάννα Μπαλαφούτη (Ειδική Γαστρονομίας και Ανάπτυξης νέων προΪόντων) και
  • Η Θάλεια Τσιχλάκη, Δημοσιογράφος Γεύσης (ΒΗΜΑgazino, FNL Guide)

 

θα είναι εκεί για να εξερευνήσετε τους - συχνά κρυφούς - δεσμούς ανάμεσα:

 

  • στην κουλτούρα της τροφής και την επικοινωνία,
  • στην γεωπονική επιστήμη και την τεχνολογία τροφίμων,
  • στα συστήματα παραγωγής τροφής,
  • στην μαγειρική και το σέρβις,
  • στον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες,
  • στην νομοθεσία και την πολιτική για τα ποιοτικά προϊόντα,
  • στην γεύση και την αίσθηση και την καλλιέργειά τους,
  • στην επικοινωνία, το promotion, το food styling photography
  • και πολλά ακόμη.

 

open day γαστρονομίας

 

Το Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ απευθύνεται σε απόφοιτους ή σε ήδη εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, της μαγειρικής, των τροφίμων, της μεταποίησης, της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής ανάπτυξης που θέλουν:

  • να μελετήσουν την ιστορία της τροφής και της γαστρονομίας -ελληνικής και διεθνούς
  • να γνωρίσουν σε βάθος τις απέραντες δυνατότητες της ελληνικής κουζίνας
  • να κατανοήσουν τις διαδικασίες παραγωγής προϊόντων στον πρωτογενή τομέα
  • να μάθουν τις διαδικασίες της μεταποίησης τροφίμων
  • να μάθουν πώς μπορούν να δημιουργηθούν καινοτόμες ιδέες και νέα γαστρονομικά concepts

 

καθώς και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις

  • στην επικοινωνία της γαστρονομίας,
  • τη γραφή και την δημοσιογραφική παρουσίαση,
  • τη φωτογραφία,
  • την προβολή,

 

αλλά και σε όσους εντέλει θέλουν απλώς να εκπαιδεύσουν την αντίληψή τους και τις αισθήσεις τους για την τροφή και την μαγειρική, μέσω της σύνθεσης όλων των διαφορετικών μονοπατιών στα οποία περιπλανάται η ανθρώπινη τροφή.

 

  • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
  • ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ