Κατηγορία: Σεμινάρια

Ο Chef Θάνος Φέσκος, Assistant Head Chef στo Restaurant Geranium (3 Αστέρια Μισελέν) είναι ο μοναδικός Έλληνας σεφ που κατέχει μια τόσο σημαντική θέση σε ένα τριάστερο εστιατόριο. Το εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη δεν χρειάζεται συστάσεις, πρόκειται για το καλύτερο εστιατόριο της Δανίας και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Ο Θάνος Φρέσκος ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό ανεβάζοντας τον γαστρονομικό πήχη.


Στο πλαίσιο του #PraxisGastronomyDays, ο chef θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο αφιερωμένο στην Σκανδιναβική κουζίνα (Δευτέρα 15/4 12:00-16:00 IEK PRAXIS Αθήνα, Σαριπόλου 5 δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο τηλ 210-8825206, 210-8230090). «Με εντυπωσίασε το πόσο πολύ ενδιαφέρονται (οι Σκανδιναβοί) για την ισορροπία μεταξύ των γεύσεων. Το πως επιτυγχάνουν να εξισορροπούν τη γλυκύτητα με την οξύτητα, το πικρό με το γλυκό… Οι πίκλες τους, για παράδειγμα, που είναι όξινες, αλλά στο μείγμα του νερού με το ξίδι, ανεβάζουν το ph, γλυκαίνοντας το με ζάχαρη που εξισορροπεί. Μου αρέσει πως καταφέρνουν να συνδυάζουν αταίριαστα μεταξύ τους υλικά και να δημιουργούν νέες γεύσεις.»

 

θάνος φέσκος τάρτα ντομάταςθάνος φέσκος πουρέςθάνος φέσκος σελινόριζα