Κατηγορία: Σεμινάρια

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια "Μαγειρεύοντας Κρητικά με Εξαιρετικά Ελαιόλαδα" και "Ελαιογνωσία-Γευσιγνωσία και Βασικές αρχές εκπαίδευσης Ελαιολάδου" είχαν την δυνατότητα να μάθουν τα μυστικά του ποιοτικού ελαιόλαδου από τον chef Βασίλη Λεωνίδου, βραβευμένο το 2017 ως τον καλύτερο chef ελαιολάδου παγκοσμίως, από το flos olei. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Χαλκίδα και ήταν μια εξαιρετική εισαγωγή στον κόσμο του ελαιόλαδου και τις συνταγές του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων:


Ελαιογνωσία-Γευσιγνωσία και Βασικές αρχές εκπαίδευσης Ελαιολάδου (Αθήνα: 22/01/2019, Χαλκίδα: 24/01/2019)

Αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:
 

  • Τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου
  • Ελαττωματικά ελαιόλαδα και πως τα αναγνωρίζουμε
  • Η διατροφική αξία του ελαιολάδου
  • Γευστική δοκιμή επτά (7) διακεκριμένων ελαιόλαδων από την Κρήτη και την Ελλάδα
  • Πρότυπη μπάρα ελαιόλαδου για εστιατόρια
  • Ιστορική αναφορά
  • Ποικιλίες ανά την Ελλάδα

 

Μάθετε περισσότερα για τα τμήματα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-mageirikis-tehnis-arhimageiras-chef

 

μαγειρέυοντας κρητικά με ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

 

Μαγειρεύοντας Κρητικά με Εξαιρετικά Ελαιόλαδα  (Αθήνα: 23/01/2019, Χαλκίδα: 25/01/2019)

Παρουσιάστηκαν οι εξής συνταγές:

  • Σούπα με ξηρό ανθότυρο,απάκι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τσουνάτο ELADAKI.               
  • Αρνί με δύο τρόπους,σερβιρισμένο με ξινόχοντρο και ελαιόλαδο Pamako (κορωνέικο τσουνάτο) και ELAWON κορωνέϊκο
  • Ψάρι ανοιχτής θάλασσας με πολυσπόρια Κρήτης, περγαμόντο και ελαιόλαδο ZIRO Σητείας.
  • Γλυκό με ελαιόλαδο ΚΥΚΛΩΠΑΣ.

 

Θα θέλαμε να κλείσουμε με δύο λόγια από τον chef αναφορικά με τα δύο σεμινάρια:

"Με περισσότερους απο 55 μαθητές σε Αθήνα κ Χαλκίδα και τη συμμετοχή ελαιολάδων από την Κρήτη την υπόλοιπη Ελλάδα , αλλά και Γαλλία, Πορτογαλλία, Ιταλία κάναμε ενα φούλ 4ήμερο γευσιγνωσίας, ιστορίας μαγειρικής κ Ελαιολάδου! 

Επίσης παρουσιάσαμε συνταγές παραδοσιακές της Κρήτης απλές αλλα και με μοντέρνες τεχνικές ώστε να επιλέξουν οι μαθητές αυτό που τους άρεσε. Συμπέρασμα; Το παραδοσιακό καλοφτιαγμένο φαγητό δεν χάνει ποτέ την αξία του.

Ειδική μνεία :

  • στους παραγωγούς που είναι κοντά σε τετοια σεμιναρια στέλνωντας συνεχώς δείγματα
  • στους μαθητές βοηθούς μας αυτές τις 4 μέρες που η βοήθεια τους ήταν τοσο αναγκαία
  • στη σχολή IEK PRAXIS και τους ανθρώπους εκεί γιατι δεν μας έλλειψε τίποτα.
  • στο Φάνη Μαικαντη για την συμμετοχή και βοήθεια του με την εμπειρία του πλέον πάνω στο ελαιόλαδο

Τώρα γιατι τα γράφω όλα αυτά; γιατι στην ελλάδα του 2019 δεν ειναι κ το πιό εύκολο πράγμα να σε καλούν για το ελαιόλαδο και σεμινάριο πάνω σε αυτό κ μόνο. ευτυχώς καποιοι το κάνουν και πάμε αυτο το προιόν ακόμα πιο πάνω ωστε ο πρωτογενής τομέας να ορθοποδήσει και οι κουζίνες μας πλέον να έχουν μόνο Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο"

μαγειρεύοντας κρητικά με ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

 

Μάθετε περισσότερα για τα τμήματα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-mageirikis-tehnis-arhimageiras-chef