Κατηγορία: Σεμινάρια

Το επιτυχημένο σεμινάριο Ιταλικής κουζίνας επιστρέφει. Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο του ΚεΔιΒιΜ Praxis “Από την παράδοση στην Καινοτομία”

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις «Ιταλική Κουζίνα»;

Σίγουρα οι περισσότεροι θα απαντήσουν Πίτσα ή Μακαρόνια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Από πεντανόστιμο μοσχαράκι οσομπούκο στα φρέσκα ψάρια και οστρακοειδή της νότιας Ιταλίας και μετά για έναν βελούδινο καφέ εσπρέσο και μια κλασσική πανακότα, η ιταλική μαγειρική έχει μια πρόταση για τον καθένα. Το μυστικό της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας είναι η δημιουργία πολύπλοκων γευστικών συνδυασμών με τη χρήση απλών υλικών.  Τα περισσότερα πιάτα της αποτελούνται από 4 έως 8 υλικά. Για αυτό το λόγο η ντομάτα, το κρασί, το τυρί και τα μυρωδικά αποτελούν σημαντικά μέρη της.

 

Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για το σεμινάριο, κάντε κλικ εδώ: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/italiki-koyzina-apo-tin-paradosi-stin-kainotomia

 

Η σύγχρονη ιταλική κουζίνα θεωρείται από τις κορυφαίες στον κόσμο επειδή καταφέρνει να συνδυάσει χορταστικά πιάτα που φανερώνει το μεσογειακό της χαρακτήρα με μοντέρνα χαρακτηριστικά και τεχνικές.

Συνταγές πλούσιες σε “Umami”, η λεγόμενη και πέμπτη γεύση, η γεύση της νοστιμιάς. Συνταγές όπου συνυπάρχει το παραδοσιακό με το νέο σε πλήρη αρμονία.

 

Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας

 

Ο Θοδωρής Παπανικολάου (https://www.iekpraxis.gr/ekpaideyths/papanikolaoy-thodoris), Chef στο “Parla" Restaurant (http://parlakifisia.gr/), πρώην Executive Chef στο “SENSE” Restaurant, του Hotel “Athens Was” και καθηγητής μαγειρικής στο ΙΕΚ PRAXIS (*Χρυσός σκούφος, *Βραβείο Ελληνικής κουζίνας, *2 αστέρια FNL Guide), παρουσιάζει το σεμινάριο: "Ιταλική Κουζίνα. Από την παράδοση στην καινοτοµία"

Ένας κορυφαίος Έλληνας chef, µε µεγάλη και δηµιουργική θητεία σε εστιατόρια της Ιταλίας, διδάσκει τα µυστικά των παραδοσιακών βάσεων, αλλά και όλες τις σύγχρονες προτάσεις, της πιο γνωστής και αναγνωρίσιµης κουζίνας παγκοσµίως, της ιταλικής.

Το Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας απευθύνεται  σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας και τις σύγχρονες εκδοχές της, από έναν έμπειρο στην κουζίνα αυτή, βραβευμένο chef.

Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τις βάσεις της ιταλικής κουζίνας και θα έχουν κατακτήσει τεχνικές για δημιουργία καινοτομικών σύγχρονων πιάτων, από την ίδια μαγειρική παράδοση, με σύγχρονη όμως ματιά.

 

Αθήνα, Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Διάρκεια 4 ώρες

Κόστος 80 €

 

#iekpraxis
#praxisgastronomydays

 

Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ιταλική κουζίνα και της ιστορίας της, δείτε εδώ:
1. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE...
2. https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_cuisine
3. http://www.yourguidetoitaly.com/history-of-italian-food-cuisine.html