Κατηγορία: Εκπαίδευση

H Βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας πολυμήχανη, αποφασιστική και ιδιαίτερα έξυπνη ηγέτης, η καλλονή του κινηματογράφου Audrey Hepburn χαρακτήρας σύμβολο του Αμερικανικού Σινεμά για τον 20ο αιώνα, η ζωγράφος και ακτιβίστρια Frida Kahlo που στα έργα της αποτυπώνεται ο πόνος και θλίψη για την αδυναμία της να κάνει παιδιά και η πριγκίπισσα Νταϊάνα - η θλιμμένη πριγκίπισσα - ακτιβίστρια, μητέρα, fashion icon.


Γυναίκες  που η κάθε μια με το δικό της τρόπο άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους για το στυλ και την προσωπικότητά τους και αποτελούν έμπνευση για όλες εμάς. 


Ένα ξεχωριστό μάθημα μακιγιάζ αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τις σπουδάστριες του Δ’ εξαμήνου Αισθητικής με την καθοδήγηση της έμπειρης καθηγήτριας μακιγιάζ Βίκυς Χαλιώτου.

 

Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας Σχολή Αισθητικής Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας Σχολή ΑισθητικήςΠαγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας Σχολή Αισθητικής Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας Σχολή Αισθητικής

 

Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Διεθνές Γυναικείο Έτος του 1975. Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.


Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Αισθητικής και τη Σχολή Κομμωτικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Αισθητικής Και Κομμωτικής  Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Ομορφιάς Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 

 

Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας Σχολή Αισθητικής