Το εκλεκτό μενού που επιμελείται ο εξαιρετικός  chef του ΙΕΚ PRAXIS κ.Αχιλλέας Πολίτης, περιλαμβάνει:

  • Τοματίνι οξύμελι  μανιτάρι, Παλαιωμένη γραβιέρα σε στικ μπαμπού
  • Τυροπιτάκι με λευκά και κίτρινα τυριά, σε τραγανό φύλλο κανταϊφιού
  • Σαλάτα αγκινάρας με κάπαρη,  Σχοινόπρασσο και άρτυμα μουστάρδας  Digone
  • Σαλάτα φακές με μπέϊκον, Καρότο, Πιπεριές φλωρίνης και κρουτόν ψητής φέτας
  • ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ BABY ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟ.
  • ΚΡΟΚΕΤΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
  • ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ DIP ΓΛΥΚΙΑΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ.
  • ΑΛΜΥΡΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΟΝΕ
  • ΡΟΛΑΚΙ ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΗΤΗ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ.

 

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 οι σπουδαστές και οι chefs του ΙΕΚ PRAXIS στηρίζουν τις ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ του Κρασιού στο Κτήμα και Οινοποιείο Βιολογικών Κρασιών ΤΖΙΒΑΝΗ, στην Ριτσώνα (10 λεπτά από Χαλκίδα, τηλ  210 2533000)

Με την συνοδεία εκλεκτών μεζέδων που θα έχουν ετοιμάσει οι σπουδαστές και οι chefs του ΙΕΚ PRAXIS, οι επισκέπτες του οινοποιείου ΤΖΙΒΑΝΗ θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν εκλεκτά βιολογικά κρασιά από τις ποικιλίες Chardonnay, Sauvignon Blanc, Αθήρι, Μαλαγουζιά, Merlot, Syrah, Barbera, Sangiοvese, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, ενώ θα μπορούν να επισκεφτούν και το πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό Μουσείο Κρασιού

 

  • Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα οινοποιεία έχουν ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και περιμένουν, με ιδιαίτερες προετοιμασίες, τους φίλους του κρασιού, μικρούς και μεγάλους, με ξεχωριστό πρόγραμμα για όλους!

 

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΖΙΒΑΝΗ

  • Η οικογένεια Τζιβάνη ασχολείται από το 1982 με την καλλιέργεια και την Οινοποίηση των πιο εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιών. Λάτρεις του καλού κρασιού, εφύτευσαν στους ιδιόκτητους Βιολογικούς αμπελώνες τους συνολικής εκτάσεως 280 στρεμμάτων διάφορες Ελληνικές και ξένες ποικιλίες, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Αθήρι, Μαλαγουζιά, Merlot, Syrah, Barbera, Sangiοvese, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο κ.ά.
  • Η όλη διαδικασία της Οινοποίησης, γίνεται στο Ιδιόκτητο Οινοποιείο τους στην Ριτσώνα Αυλίδας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα οινοποιητικά μέσα, όπου τα κρασιά ωριμάζουν και παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια στις υπόγειες κάβες.
    Στο Οινοποιείο το οποίο είναι επισκέψιμο και εξαιρετικού παραδοσιακού Αρχιτεκτονικού σχεδίου, στεγάζονται αίθουσα γευσιγνωσίας καθώς και Μουσείο Οίνου και Λαογραφίας.
  • Στο Μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μία μεγάλη συλλογή από όλο τον κόσμο από σπάνια αντικείμενα, παραδοσιακά εργαλεία και μηχανισμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν εδώ και 100 χρόνια στη παραγωγή του Οίνου, του λαδιού και στην Λαϊκή Οικοτεχνία.
  • Στις αίθουσες του Οινοποιείου που είναι και χώροι πολλαπλών χρήσεων μπορούν να φιλοξενηθούν Συνέδρια, Κοινωνικές και Επιχειρηματικές Εκδηλώσεις, υπηρεσίες Catering, καθώς και Εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων.

 

  • Ριτσώνα Αυλίδας - Ν. Εύβοιας
  • τηλ.: 210 2533000, 210 2581460-5, 6992 582000
  • Επισκέψιμο : κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας 
  • Υπεύθυνος/η : Γιώργος & Χρυσή Τζιβάνη
  • E mail: tzivanibiowines@aol.com
  • Web site : www.tzivanibiowines.gr